Tweetalige kinderopvang: een goed idee or a very bad one?

Tweetalige kinderopvang: een goed idee or a very bad one?

De meningen zijn verdeeld over het nieuwste idee van de gemeente Amsterdam. Bij drie kinderdagverblijven zal gedurende een jaar zowel Engels als Nederlands worden gesproken. Tijdens het experiment zal de taalontwikkeling van de kinderen worden bestudeerd door wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam.

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim van Onderwijs is van mening dat de pilot mogelijkheden biedt om onderzoek te doen naar het nut van tweetalige invloeden op jonge kinderen. Het plan heeft zowel voor- als tegenstanders. Voorstanders denken dat kinderen beter gaan leren door tweetalige kinderopvang. Critici zijn bang dat kinderen allebei de talen net niet goed zullen leren. De tijd zal het leren.

Jong geleerd
Staatssecretaris Dekker is een groot voorstander van het idee. Hij is van mening dat het zeer belangrijk is om zo vroeg mogelijk met Engels onderwijs te beginnen. Hij vindt ook dat het vroeg aanbieden van een vreemde taal het onderwijs spannender maakt voor leerlingen met een talenknobbel. Daarnaast zullen de kinderen van nu later hun geld moeten verdienen in een wereld waar Engels een van de belangrijkste talen is.  

Amsterdam
Het experiment is volgens de wethouder een wens van Amsterdamse ouders. Veel mensen willen dat hun kind al op jonge leeftijd een andere taal leert kennen. Dat komt onder andere door het internationale karakter van de stad. Kukenheim vindt dat de gemeente de verantwoordelijkheid heeft om die ouders tegemoet te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>