Hbo-docenten in gesprek over professionalisering

Hbo-docenten in gesprek over professionalisering

CNV Onderwijs organiseert op 20 mei een bijeenkomst voor hbo-medewerkers en HRM-ers uit het hbo. De organisatie onderzoekt de praktijk van professionalisering voor docenten uit het hoger onderwijs en wil voor het onderzoek graag de meningen horen van professionals uit het werkveld. De vraag die tijdens het onderzoek centraal staat is: ‘lukt het hbo-docenten om vorm te geven aan hun professionalisering?’ CNV neemt de resultaten mee in de besprekingen voor de nieuwe cao.

Hoe denken docenten uit het hoger onderwijs over hun ontwikkeling? Welke behoeften hebben zij in diverse loopbaanfasen met betrekking tot scholing en professionalisering? Op welke manier sluit het huidige professionaliseringsbeleid aan bij hun loopbaancompetenties? Deze vragen tijdens de bijeenkomst centraal. CNV Onderwijs gaat graag met docenten in gesprek om de slaag- en faalfactoren van professionalisering in hun beroepspraktijk in kaart te brengen. Daarvoor voerde de organisatie al dertig diepte-interviews met hbo-docenten. CNV gaat tijdens de bijeenkomst een stap verder door in gesprek te gaan met meer hbo-docenten.

Aanmelden
Tijdens de bijeenkomst kunnen docenten meedenken over het professionaliseringsbeleid. “Op 20 mei kunt u reageren op het onderzoek van CNV Onderwijs. Graag horen wij uw ervaringen en mening”, laat CNV Onderwijs in een verklaring op de bedrijfswebsite weten. “Ook brengen we collega’s met elkaar in gesprek om onderling ideeën en ervaringen uit te wisselen.” De toegang is geldig voor leden en niet-leden en aanmelden van via hogeronderwijs@cnv.nl, onder vermelding van ‘HO 20-05-2015’. De bijeenkomst wordt gehouden bij CNV Onderwijs in Utrecht en begint om 18:30 uur. Meer informatie is te vinden op de site van CNV Onderwijs.

Door Twan Epe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>